Hoppa till innehållet
7 september 2019

Tsumura högkvalitéts motorssågssvärd nu i butiken!

Nu har vi tagit hem svärd för proffs och den som vill ha marknadens bästa motorsåg svärd.  Finns både som 

Tsumura motorsågssvärd till proffs och alla som tycker om kvalitét. 

Här beskrivs produktionsprocessen av ett solid Tsumura svärd

Oftast anses produktion av ett motorsågssvärd som enkelt men det behövs olika tekniker, maskiner och erfarenhet under produktionen.

Följande maskinprocesser genomförs.

 1. Pressa materialet
 2. Laserskärning
 3. Dragavlastning
 4. Slippning
 5. Fräsning
 6. Värmebehandling
 7. Härdning
 8. Putsning
 9. Plastgjutning
 10. Beläggning
 11. Screentryck

Alla dessa processer sker i Suehiro Seikos egna anläggningar! Svärdproduktion genomförs komplett det är det enda väg att garantera högt kvalitét på svärden.

Först skärs svärdet kontur ur helmaterial med laser. För att sedan uppnå rätt hårdhet och seghet som ett motorsågssvärd behöver, för att klara av kedjehastigheter av 25m/s eller mer, värmebehandlas svärdet i saltbad. I själva saltbadet kan man styra uppvärmning ganska precis och allt går långsamt och utan stora spänningar i materialet. Man uppnår bästmöjligt kombination av hårdhet och seghet utan att riskera oxidation, avkolning eller avlägsnande av element. Värmebahndling i saltbadet är ett väldigt avancerad teknik som inte många använder pga. komplexitet.

Efter värmebehandling och härdning riktas svärd manuellt och spänningar avlägsnas ur svärdet. Sedan sker borrning och fräsning av svärdspår, oljeborrningar, hål till kedjespännare, osv.Oljeborrningar borras alltid snett hos solida svärd för att inte täppas igen! Efter det kontrolleras svärdet igen, riktas, poleras, för beläggning mot korrosion och sedan trycks Tsumuras varumärke på svärdet och skickas ut till återförsäljare i hela världen. En liten detalj, alla Tsumura svärd har en lite lasergravyr med modellbeteckning, längd i tum, spårbredd i tum, delning och hur många länkar kedja har som sitter på svärdet.


Fler nyheter

NY STUDIE: ROBOTGRÄSKLIPPARE BÄTTRE FÖR BIOLOGISK MÅNGFALD
NY STUDIE: ROBOTGRÄSKLIPPARE BÄTTRE FÖR BIOLOGISK MÅNGFALD
28 maj 2023:

När det kommer till biologisk mångfald i gräsmattor ger robotgräsklippare bättre resultat än vanliga gräsklippare med uppsamlare. Det visar...

Lördagsöppet
Lördagsöppet
24 apr 2023:

LÖRDAGSÖPPET!  MÅNDAG-FREDAG 9-17 LÖRDAG 10-14 SÖNDAG STÄNGT

MSA 160 & MSA 220 TILL KAMPANJPRIS
MSA 160 & MSA 220 TILL KAMPANJPRIS
13 mar 2023:

Våren är på ingång och vi har kampanj på Stihls batteridrivna motorsågar!  Båda motorsågarna tillhör Stihls AP-system som går att kombinera...


By Formsmedjan. Powered by Yago