Hoppa till innehållet
8 september 2018

Dags att tänka på din Robotgräsklippare!

Robot

Även roboten behöver en översyn efter säsongen. Alla gräsklipparrobotar får en massa gräsrester under kåpan och även runt knivar och knivtallrikar. För att förhoppningsvis få ytterligare en problemfri sommar med din robotgräsklippare och en gräsmatta som aldrig varit finare så är det några saker du bör tänka på.

Trädgården
Om din robot har haft svårt att klippa vissa områden kan en åtgärd vara att flytta buskar, lägga igen del eller hela rabatter. Dessa åtgärder kan vara lämpliga att göra på hösten. Under våren så är det lämpligt att beskära buskar som blivit för stora eller spretiga så att robot kan ta sig fram lättare. 

Robotgräsklipparen

Innan du ställer undan robotgräsklipparen bör du märka upp kablarna som är anslutna till ladd stationen. Annars är det lätt att förväxla dom kablarna till våren. Bäst är om man tar in ladd stationen så man kan underhållsladda roboten och man säkerställer att det inte kommer in någon fukt i ladd stations kretskort. Stoppa även in kabel ändarna i en plastpåse som bör tillslutas ordentligt så att det inte kan oxidera. På hösten brukar återförsäljare erbjuda service och vinterförvaring så kallade robothotell. Har du märkt att roboten gör allt kortare tider är det dags att för batteribyte då är det läget att serva roboten och låta den få programvaran uppdaterad. Räkna med att verkstan även vill byta ut några slitdelar som blivit dåliga. Efter vinter får du tillbaka en ren robotgräsklippare som känns nästan som ny. I juni/juli är det svårare att få tillbaka roboten dagen efter från verkstan om det strular då dom har fullt upp med alla andra kunder.


Fler nyheter

NY STUDIE: ROBOTGRÄSKLIPPARE BÄTTRE FÖR BIOLOGISK MÅNGFALD
NY STUDIE: ROBOTGRÄSKLIPPARE BÄTTRE FÖR BIOLOGISK MÅNGFALD
28 maj 2023:

När det kommer till biologisk mångfald i gräsmattor ger robotgräsklippare bättre resultat än vanliga gräsklippare med uppsamlare. Det visar...

Semester v 14
Semester v 14
30 mar 2023:

MSA 160 & MSA 220 TILL KAMPANJPRIS
MSA 160 & MSA 220 TILL KAMPANJPRIS
13 mar 2023:

Våren är på ingång och vi har kampanj på Stihls batteridrivna motorsågar!  Båda motorsågarna tillhör Stihls AP-system som går att kombinera...


By Formsmedjan. Powered by Yago